Wanneer Mediation?


Naar mijn mening is mediation geschikt voor ieder conflict. Of het nu gaat om een ruzie of dilemma waar u samen even niet uit komt, of om een sterk verstoorde relatie waarin grote belangen op het spel staan. Het moment waarop u hulp inschakelt kan de tijdsduur van het mediation-proces bepalen. Immers hoe meer vertroebeld de verhoudingen intussen zijn, hoe intensiever het proces om nader tot elkaar te komen. Ook al voelt het conflict onoplosbaar, er liggen altijd kansen en mogelijkheden die u zelf niet meer kúnt zien omdat u er middenin zit. Mediation werkt niet wanneer één van de partijen erop uit is om zijn of haar gelijk te halen, daarvoor moet u een advocaat in de arm nemen. De kracht van mediation ligt in het feit dat het plaatsvindt op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Een voorwaarde voor een succesvol resultaat is dus dat beide partijen bereid zijn om tot een compromis te komen. Als die motivatie er is, dan biedt mediation kansen op ieder moment in ieder conflict.

U kunt hier bekijken hoe een concept van een mediation-overeenkomst eruit ziet.

 

Claudia van Kalleveen:

"Soms zijn mensen
als twee takken in de wind,
er kan een storm opsteken
maar er iets dat hen bindt"

boom

 

 NAVIGATIE

English Summary English Summary


Regio e.o. Arnhem Amersfoort Amsterdam Den Haag Apeldoorn Bemmel Barneveld Bennekom Beuningen Den Bosch 's-Hertogenbosch Dieren Doetinchem Doorwerth Druten
Duiven Ede Elst Gelderland Heelsum Heteren Huissen Oosterbeek Noordwijk Renkum Rheden Rhenen Tiel Utrecht Velp Wageningen Veenendaal Zevenaar Zutphen etc.