Individuele Therapie & Personal Coaching


Vanuit mijn beroep als psycholoog begeleid ik mensen die een moeilijke tijd doormaken en professionele hulp nodig hebben om hier zo goed mogelijk uit te komen. Mensen kunnen zelf hiertoe besluiten, maar het kan ook zijn dat die hulp plaatsvindt op advies van bijvoorbeeld de huisarts, de partner, familie en vrienden, de werkgever, een lichaamsgerichte therapeut etc.

Mijn werk als psycholoog is zeer breed en niet gericht op één bepaalde gesprekstechniek of behandelmethode. Ieder mens is anders, iedereen draagt een eigen karakter en verleden met zich mee. Mensen kunnen bovendien heel verschillend op bepaalde situaties en omstandigheden reageren. De één kan een verlies goed verwerken, de ander kan door een verlies in een diep dal terecht komen. De ene mens staat stevig in het leven, terwijl een ander zich erg kwetsbaar kan voelen en moeite moet doen om zich staande te houden. Maar ook 'stevige mensen' kunnen zichzelf onderweg verliezen en in een crisis terechtkomen.

In mijn werk als psycholoog bent ú het middelpunt van waaruit we gaan werken. Het gaat er mij niet om u in een bepaald hokje te plaatsen en een standaardmethode uit de kast te halen om u te behandelen. Het gaat er mij om dat u zich vertrouwd genoeg voelt om over uzelf, uw leven en uw problemen te praten. Mijn respect voor u als mens en uw bereidheid om mij in vertrouwen te nemen, dat is de basis en het vertrekpunt. Daarom zal er altijd eerst een geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek plaatsvinden (1e half uur gratis!), waarna u zelf kunt bepalen of het klikt en goed voelt. Het begin van het proces is erop gericht om de onderliggende oorzaak van uw gevoelens in kaart te brengen. Op basis hiervan reik ik u een op maat gesneden therapie aan, gericht op uw situatie en uw persoon. Dat kan dus heel verschillend zijn van de therapie van een cliënt voor of na u. Zie ook 'methodes' (bij het hoofdstuk mediation) voor mogelijke (combinaties van) behandelmethoden en gesprekstechnieken.

Er zijn veel (bewuste of onbewuste) gevoelens die op een bepaald moment in uw leven een overheersende rol kunnen spelen. Ze kunnen naar boven komen naar aanleiding van een benoembare situatie, maar voor uw gevoel ook zomaar vanuit het niets. Er zijn veel manieren waarop (onderdrukte) gevoelens tot uiting kunnen komen. Onderaan vindt u een indicatie. Een psycholoog is iemand die vanuit zijn of haar professie in staat is om u meer inzicht te geven in uw 'eigen ik', zoals gedragspatronen die u heeft ontwikkeld om met bepaalde situaties om te gaan, bewuste of onbewuste gevoelens, reacties op omstandigheden, interactie met uzelf en uw omgeving enz. Het is mijn taak om u met dit verworven inzicht weer op het juiste spoor te zetten, zodat u op eigen kracht verder kunt. Een probleem, trauma, crisis of moeilijke tijd is overigens géén voorwaarde om een psycholoog in te schakelen. Ik werk ook als 'personal coach'. Dat betekent dat ik mensen begeleid die zichzelf beter willen leren kennen (zelfbeeld, zelfontplooiing, creativiteit, assertiviteit enz.). Mensen die de behoefte voelen om zichzelf te onderzoeken om van daaruit de juiste keuzes in het leven te kunnen maken en een eigen balans te zoeken in een doorgaans veeleisende en complexe wereld en omgeving.

Wellicht bent u doelgericht op zoek naar hulp en zoekt u de juiste persoon en therapie voor u. Maar misschien twijfelt u nog of professionele hulp wel nodig is. Bel gewoon om er even over te praten.

De eerste stap is misschien de moeilijkste, maar wel de belangrijkste!

Mogelijke gevoelens:

Onzekerheid, verdriet, onmacht, angst, twijfel, eenzaamheid, verwarring, schuldgevoel, minderwaardigheidsgevoel enzovoorts.

Mogelijke uitingsvormen:

Een scala aan lichamelijke klachten zoals moeheid, lusteloosheid, hoofdpijn, maagpijn, ademnood (hyperventilatie) trillen (enzovoorts; zie ook het hoofdstuk 'letterlijk ziek' over psychosomatische klachten.), maar ook boosheid, agressie, verwarring, depressie, slapeloosheid, labiliteit enzovoorts

Mogelijke situaties:

Verlies, verhuizing, verandering, relatieproblemen, persoonlijke crisis, echtscheiding, stress, (dreigend) ontslag, ongewenste kinderloosheid enzovoorts; maar óók zonder direct aanwijsbare of benoembare aanleiding!

Telefonisch consults  of consults per e-mail (E-consult / E-Coaching) is eventueel mogelijk middels vooruitbetaling. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan verneem ik dit graag van u.

 

 

 

Weerbaar.info banner

 

 NAVIGATIE

English Summary English Summary


Regio e.o. Arnhem Amersfoort Amsterdam Den Haag Apeldoorn Bemmel Barneveld Bennekom Beuningen Den Bosch 's-Hertogenbosch Dieren Doetinchem Doorwerth Druten
Duiven Ede Elst Gelderland Heelsum Heteren Huissen Oosterbeek Noordwijk Renkum Rheden Rhenen Tiel Utrecht Velp Wageningen Veenendaal Zevenaar Zutphen etc.