Voordelen Mediation


Een conflict dat niet wordt uitgepraat en opgelost of door een derde partij (zoals de rechter) wordt afgedwongen, heeft grote kans te blijven sluimeren en de verhoudingen voorgoed te verstoren. Het mediationproces vindt plaats in een informele, flexibele en vertrouwelijke sfeer. U wordt als mens volledig in uw waarde gelaten en er is ruimte om uw verhaal te doen en emoties te uiten. De ervaring leert dat de ontmoeting van partijen op neutraal terrein onder begeleiding van een bemiddelaar de onderlinge sfeer weer in balans brengt. Er is zelfs ruimte om creatieve oplossingen te vinden die in andere omstandigheden onzichtbaar blijven. Mediation heeft bovendien tot effect dat de eventuele psychosomatische klachten als gevolg van het conflict verminderen en verdwijnen naarmate het proces vordert. Door het vinden van een gezamenlijke oplossing laat u niet alleen een vervelend conflict achter u, u legt ook de basis voor een goede verstandhouding in de toekomst. Gun uzelf die kans!

 

Claudia van Kalleveen:

“Ik geloof in de veerkracht van mensen
om door een impasse heen te breken
en er sterker uit te komen.
Daar help ik mensen graag bij”

 

Artikel ombudsman
Telegraaf consumentenbond
Bron: De Telegraaf 4 juli 2009
Bron: De Telegraaf 31 mei 2003

 

 NAVIGATIE

English Summary English Summary


Regio e.o. Arnhem Amersfoort Amsterdam Den Haag Apeldoorn Bemmel Barneveld Bennekom Beuningen Den Bosch 's-Hertogenbosch Dieren Doetinchem Doorwerth Druten
Duiven Ede Elst Gelderland Heelsum Heteren Huissen Oosterbeek Noordwijk Renkum Rheden Rhenen Tiel Utrecht Velp Wageningen Veenendaal Zevenaar Zutphen etc.