Kennismaken met Claudia


Mijn naam is Claudia van Kalleveen, 42 jaar, vrijgevestigd psychologe, relatietherapeute en conflictbemiddelaar (mediator). Ik woon in de omgeving van Arnhem (Provincie Gelderland) waar ook Midi-Action, mijn praktijk, sinds 2002 gevestigd is. Ik kom uit een ondernemersfamilie en heb in het leven dat achter mij ligt verschillende zakelijke functies gehad. Op een bepaald moment in mijn leven realiseerde ik mij dat ik niet op het goede spoor zat. Het roer ging om en vol overtuiging ben ik een nieuwe weg ingeslagen, een weg die alles te maken heeft met mijn interesse in mensen en onderlinge relaties. Goed kunnen luisteren, analyseren en inleven zijn kwaliteiten die ik van nature meenam op deze nieuwe weg. Wat ik wilde was mensen beroepsmatig kunnen begeleiden in alle mogelijke omstandigheden. Vanuit deze wens ben ik mij professioneel gaan scholen.

Ik volgde bij de Stichting voor Psychosociale Opleidingen (SPSO) te Utrecht - de stichting staat ook bekend onder de naam Academie Integrale Menswetenschappen - een opleiding Psychologie op HBO-niveau en daaropvolgend een opleiding tot NMI geregistreerd Mediator*. Sinds 11 juni 2003 ben ik niet alleen geregistreerd maar ook een NMI gecertificeerd Mediator®*, het certificaat verplicht tot jaarlijkse bijscholing, zie voor meer informatie hoofdstuk "Over NMI" op deze site. Tijdens een specialisatie-opleiding "Family & Divorce Mediation" (Familie en Echtscheidingsbemiddeling) heb ik mij nog meer in het gezinsleven verdiept. Inmiddels werkzaam als psycholoog, personal coach, relatietherapeut, mediator, familie-, omgangs- & scheidingsbemiddelaar en oefen ik mijn beroep met veel passie uit. Met als trots resultaat een goedlopende praktijk op een prachtig plekje in Oosterbeek.

Ik heb na 6 jaar NMI gecertificeerd mediatorschap, besloten geen gesubsidieerde mediations, doorverwijzingen van de rechter en/of juridische loketten aan te nemen. Waardoor de certificering geen vereiste is, heb ik het persoonscertificaat niet verlengd. Mede dat ik mij ook nog meer wil richten op mijn andere vak- & interessegebieden die mijn inziens tenminste net zo belangrijk zijn voor een goede mediation. Dit houdt in, dat ik naast het op pijl houden van mijn studiepunten voor Mediation, nog meer tijd kan investeren in studie betreffende de psychologische, maatschappelijke en zakelijke kanten van zowel Mediation, individuele therapie, relatietherapie en personal coaching.

*NMI staat voor Nederlands Mediation Instituut te Rotterdam

Interpersoonlijke relaties en psychosomatiek (samenhang van geestelijke en lichamelijke klachten) bij conflicten hebben mijn bijzondere interesse. Uit eigen ervaring weet ik dat conflictsituaties niet alleen negatieve maar ook positieve kanten kent, immers conflicten staan ook voor verandering en vernieuwing. Vastzittende conflictsituaties kunnen echter een dusdanige negatieve invloed hebben op iemands dagelijks leven, dat iemand er letterlijk ziek van kan worden (zie ook 'Letterlijk ziek!'). Omwille van de gezondheid van de persoon is het van groot belang dat een ongezonde conflictsituatie zo snel mogelijk wordt opgelost. Omdat ieder mens in een innerlijk conflict terecht kan komen en omdat ieder conflict tússen mensen niet los staat van het karakter en de persoonlijkheid van het individu, heeft voor mij de combinatie van mijn werk als psycholoog en mediator een meerwaarde. Een meerwaarde die ik graag professioneel inzet om u weer op weg te helpen.

Psychologie & Mediation, de juiste combinatie voor innerlijke rust en zelfontplooiing


Claudia van Kalleveen, Texel 2003

"Ik zie mij niet als een probleemoplosser maar als een tijdelijke begeleider in momenten van crisis. Mijn cliënten weten immers als geen ander wat de best mogelijke oplossingen voor hun problemen zijn en ik help ze hiervan (weer) bewust te worden"

 

 NAVIGATIE

English Summary English Summary


Regio e.o. Arnhem Amersfoort Amsterdam Den Haag Apeldoorn Bemmel Barneveld Bennekom Beuningen Den Bosch 's-Hertogenbosch Dieren Doetinchem Doorwerth Druten
Duiven Ede Elst Gelderland Heelsum Heteren Huissen Oosterbeek Noordwijk Renkum Rheden Rhenen Tiel Utrecht Velp Wageningen Veenendaal Zevenaar Zutphen etc.